Eilen olin Suomen lähetysneuvoston järjestämässä teemailtapäivässä. Kolman tunnin ajan keskityttiin pohtimaan ihmisoikeuskysymyksiä maailmassamme.
Johan Candelin on ollut näköalapaikalla Maailman evankelisen allianssin ihmisoikeustoiminnassa. Tavoitteena on ollut auttaa kristittyjä ja parantaa heidän asemaansa maissa, joissa ihmisoikeuksia poljetaan.
Suomalaiset elävät maassa, jossa kristityt ovat enemmistönä. Monissa maissa kristityt ovat vähemmistönä. Vaino toimii Candelinin mukaan vaiheittain kuin yleisurheilikilpailujen kolmiloikka. Ensimmäinen askel on kristittyjen mustamaalaaminen ja epäedusllisten väitteiden esittäminen esim. mediassa. Toinen vaihe on todeta, että koska kristityt ovat sellaisia, he ovat epäluotettavia eivätkä voi saada tiettyjä virkoja ja tehtäviä. Kolmas vaihe on avoin vaino.
Candelin sanoi havainneensa monien toimivan liian hajallaan ja peräänkuulutti yhteistyötä. Tulee löytää taho, joka voi tiettyä asiaa edistää parheiten ja toiset sitten tukevat tätä. Jatkuvasti tulee kehittää uusia keinoja edetä. Yksi mahdollisuus on koulutus, jossa eri tahot ovat mukana. Näin on voitu nostaa tiettyjen vähemmistöjen asemaa esille.
Toinen alustaja Sudanilainen Kamal Fahmi on perustanut järjestön "Set my People Free", jossa hän pyrkii auttamaan islamilaiselta taustalta kristityksi tulleita. Heitä uhkaa jopa kuolemanvaara. Islamia pidetäänkin uskonnonvapauden näkökulmasta haasteena, koska islam ei tunne vapautta kristinuskon merkityksessä.
Kun kristittujä vainotaan, kukaan ei saa olla hiljaa, oli hänen sanomansa.
Kiitos tästä raportista. Pidät esillä tärkeää asiaa!
VastaaPoista