maanantai 11. maaliskuuta 2013

Maailma ja vapauden R-luokat

Me elämme mittaamisen aikakautta. Asioita, joita ei voi mitata, ei ole olemassa.

Samaan sarjaan kuuluvat erilaiset luokitukset. Evangelical Missions Quarterly EMQ -lehti julkaisi tammikuun numerossaan R- taulukon, jolla luokitellaan maat niiden uskonnonvapauden mukaan kristillisen todistuksen näkökulmasta.

R-0  Maassa vallitsee uskonnollinen ja poliittinen vapaus. Uskoa voi julistaa kenenkään estämättä.

R-1 Maassa vallitsee  vapaus, jossa kristityt saavat vapaasti julistaa uskoaan. Tämä ei kuitenkaan nauti lain antamaa suojaa.

R-2 Maassa vallitsee vapaus, jossa kristytyt voivat julistaa vapaasti. Vapaus rajoittuu kuitenkin omaan ryhmään. Kääntymiseen tähtäävä julistus on laitonta. Kääntyminen uskonnosta toiseen on  kiellettyä.

R-3 Maassa uskonnollinen ja polittinen toiminta on rajoitusten alaisia. Valtio tai enemmistöuskonto asettaa kristityille rajat. Kristittyjä pidetään toisen luokan kansalaisina. Uskon julistaminen ei-kristityille on jyrjästi kielletty. Luopiota rangaistaan vankeudella tai kuolemalla.

R-4 Uskonnon ja poliitiikan vapaus puuttuu täysin. Uskon julsitaminen johtaa suureen vaaraan. Kääntyminen on laitonta. Luopioita rangaistaan vankeudella tai kuolemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti