tiistai 18. joulukuuta 2012

Kasvava Islam on kristittyjen ykköshaaste


Yhdysvalloissa toimiva Pew Research Center on Pew Forum -paojektillaan selvitellyt islamin tilastollista kehitystä seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana eli vuoteen 2030 mennessä.

1. Islam tulee kasvamaan seuraaavien kahdenkymmenen vuoden aikana. Kasvu ei ole yhtä voimakasta kuin menneen kahden vuosikymmenen kuluessa. Kasvua vahvistavat muslimien parissa korkea syntyvyys sekä ikärakenne.

2. Islamin painopiste on Aasian ja Oseanian alueella. Tällä hetkellä maailman suurin muslimimaa on Indonesia, mutta Pakistanin ennakoidaan ohittavan Indonesian.
Aasiassa suuret ovat: Indonesia, Pakistan ja Intia.  Afrikan suurimman muslimimaan asemasta kilpailevat Egypti ja Nigeria.

3.Yhdysvalloissa muslimien määrä on edellämainittuihin alueihin verrattuna pieni, mutta se kasvaa. Kahdenkymmenen vuoden kuluttua lasketaan vajaa puolet Yhdysvaltojen muslimeista olevan maassa syntyneitä.

4. Euroopassa muslimien määrä kasvaa kahden prosenttiyksikön verran 6%- 8%:aan. Näin maanosassamme olisi kahden vuosikymmenen kuluttua vajaat 60 miljoonaa muslimia. Suomea ei tässä yhteydessä mainita, mutta Ruotsin muslimien määrän ennakoidaan nousevan vajaaseen 10%:een eli suhteellisesti Ison-Britannian ja Ranskan tasolle.

Kehityksen suunta on ennakoiva. Joka tapauksessa kristilliselle seurakunnalle se kertoo, että evankeliumua tulee julistaa muslimeillekin myös kotiovella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti