sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Antisemitismi, Israel ja Pertti Salolainen

Suomalainen Kokoomuksen  kansanedustaja Pertti Salolainen pääsi Jerusalem Post -lehden sivuille syytettynä "osa.aikaisesta" antisemitismista. Salolainen viittasi TV:n aamutelevision lähetyksessa juutalaisten taloudelliseen ja mediavaltaan Yhdysvaltojen Lähi-idän politiikan kölinä.

Finnish politician: Jews control money, media in US 
Pertti Salolainen says Jews cause US to be "afraid" of neutrality in Middle East conflict; Finnish site calls him "part-time anti-Semite."  - näin Jerusalem Post.

Kansanedustajan sanat eivät nähdäkseni olleet juutalaisvastaisuutta, vaan oma poliittinen analyysi, kuten hän itse totesikin. Eri asia on sitten se, että sanat eivät olleet parhaalla mahdollisella tavalla valittuja. Salolainen ilmaisi sen, mitä eräänlainen antisemitismin peruskaava toistaa. Ensin syytetään juutalaisia  liioitellen vallasta ja tätä kampea kun pyötitetään ,  sytyttetään kuin pinnan alla kytevä hiillos. Tästä on historiassa paljon karmeita esimerkkejä.

Jerusalem Post -lehteen pääseminen osoittaa, että Israelissa otetaan varmistin herkästi pois päältä, erityisesti kun Salolainen oli parlamentin kokeneimpia poliitikkoja.  Voi olla että eurooppalaisessa henkisessä ilmastossa aihe on tavallista herkempi ja siksi siitä halutaan antaa muistutus muillekin.

Pertti Salolaisen puoluetoveri Ben Zyckowicz,  ainoa juutalainen kansanedustaja eduskunnassa , istuu vain muutaman metrin päässä parlamentissa. Jupakka  osoittaa, että jotakin tietoa on jäänyt kulkematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti