torstai 6. helmikuuta 2020

LCJE juutalaisevankelioimisen verkostoa 40 vuotta
Kuluvana vuonna tulee 40 vuotta LCJE:n (Lausanne Consultation on Jewish Evangelism) perustamisesta. Verkosto perustettiin Lausannen liikkeen Pattayan kokouksessa vuonna 1980. Verkosto on sen jälkeen järjestänyt säännöllisesti kansainvälisiä maailmanlaajoja kokoontumisia. Näiden lisäksi on järjestetty alueellisia kokouksia.

LCJE on niiden seurakuntien, järjestöjen ja yksityisten verkosto, jotka muistuttavat evankeliumin kuulumisesta juutalaisille Room.1:16 hengessä.  LCJE:n verkostoluonne tarkoittaa sitä, että se ei ole toimija muutoin kuin kokoamalla yhteen saman näyn äärelle.  Tällä tavalla se haluaa auttaa verkostoitumaan, jakamaan tietoa ja pohtimaan yhdessä ajankohtaisia kysymyksiä.
Verkostona se haluaa liittyä aikaisempiin juutalaislähetyksen kokoontumisiin. Esimerkiksi vuonna 1927 järjestettiin kokous Varsovassa Puolassa.

Viimeksi LCJE kokoontui elokuussa 2019 Torontossa Kanadassa tunnuksella ”Katso uudeksi minä teen kaikki”.  Kokous antoi julkilausuman, jossa se tiivisti viestin, jonka osanottajat halusivat sanoa.

Toronton kokouksen materiaalia on luettavissa kokouksen kotisivulla.

Verkosto julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä LCJE Bulletin, josta on tähän mennessä ilmestynyt 137 numeroa. 

LCJE:n oma kotisivu on www.lcje.net.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti