lauantai 1. maaliskuuta 2014

Etiopialaisten kohtelu Saudi-Arabiassa huonoa

Etiopia on yksi Afrikan köyhimpiä maita. Sen naapuri, islamin symbolinen keskus, Saudi-Arabia on yksi arabimaiden rikkaimmista öljyvaltioista. Läheinen naapurimaa on suurten odotusten kohteena ja siellä on ollut työssä kymmeniä tuhansia etiopialaisia.

Joulukuussa Saudi-Arabia karkoitti etiopialaista työvoimaa. Noin 100 000 etiopialaisen siirto viime vuoden loppupuolella on ollut yksi suurimmista väestönsiirroista ja kova haaste Etiopialle. 

Mekane Yesus -kirkkokin pyrkii auttamaan tässä tilanteessa maahanmuuttajia. Kirkon presidentti Wakseyoum Idosa mainitsi puheessaan CMCR -kokouksessa 5. helmikuuta, että kirkko tukee näiden kansalaisten pysymistä maassa sekä uusien työpaikkonen luomisessa. Ilman nätä edellytyksiä monet nuoret etiopialaiset altistuvat ihmiskaupalle ja orjuuden kaltaisille työolosuhteille. Paluumuuttajien asuttaminen on myös suuri ponnistus maalle.

Saudi-.Arabian näkökulmasta työntekijät ovat paperittomia. Etiopialaisten näkökulmasta heitä on kohdeltu huonosti ja huonoissa työoloissa.

Työttömyys ajaa Etiopian nuoria ulkomaille
Saudi Arabia karkoitti etiopialaisia/YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti