perjantai 15. heinäkuuta 2016

Orientdienst ja Evangelischer AusländerDienst yhteen



Saksassa kaksi lähetysjärjestöä Evangelischer AusländerDienst (EAD) ja Orientdienst (OD), yhdistävät voimansa ja perustavat uuden järjestön, jonka nimeksi tulee  Orientierung:M. 

Molemmat järjestöt toimivat Saksassa maahanmuuttajien ja pakolaisten parissa. Niillä on ollut suuri merkitys mm. islamtietoisuuden ja evankeliumista kertovan materiaalin tuottajina.

Odientdienst -järjestön perusti vuonna 1963 saksalainen pastori Willy Höpfner evankeliumin viemiseksi Lähi-idän siirtotyölaisille ja opiskelijoille Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. 

Nykyisin järjestössä työskentelee 20 työntekijää, jotka keskittyvät erityisesti islamin kohtaamiseen.

Järjestö tiedottaa islamilaisen maailman tapahtumista lehdessään Orientierung.

Julkilausuma Saksan pakolaistilanteesta

Saksan evankeelisten lähetysjärjestöjen yhdistyksen (Association of Evangelical Mission Agenciens in Germany, AEM)  hallitus antoi julkilausuman Saksan pakolaistilanteesta viime vuoden syksyllä 29.9.2015.

Julkilausimassa todetaan, että Saksalla on vuosikymmenien kokemus ottaa maahan pakolaisia ja maahanmuuttajia.  Tällaisia vierasmaalaisia on tullut erityiesti Turkista ja Itä-Euroopasta.  Viimeinen muuttoaalto tuli Lähi-idästä ja julkilausumassa kehoitetaan ottamaan heidät vastaan laupiaan samarialaisen opetuksen mukaisesti.

Julkilausumassa rohkaistaan lähetysjärjestöjä osoittamaan työntekijöitä tähän työhön. Lähetystyöntekijät voivat toimia sillanrakentajina muuttaneiden ja paikallisen kulttuurin välillä

Monet muuttaneista eivät koskaan ole ennen tavanneet ketään kristittyä, joten tämä on mahdollisuus kohdata heitä Jeesuksen rakkaudella.

Lähde:
Evangelische Ausländerdienst
AEM Julkilausuma 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti