maanantai 30. toukokuuta 2016

Casparin postia JerusalemistaLisätietoja:  www.caspari.com

 Caspari -keskus on  Jeesukseen uskovien juutalaisten seurakuntia varustava opetus- ja koulutuskeskus Jerusalemin sydämessä. Keskuksen työ jakaantuu kahteen alueeseen kansainväliseen ja paikalliseen työhön.

Kansainvälisen työn tavoitteena on toimia siltana muun maailman kristittyjen ja Jeesukseen uskovien juutalaisten välillä. Kristityt kaikkialla maailmassa tarvitsevat Pyhän maan taustaa Raamatun ymmärtämiseen ja uskomme juutalaisten juurien oivaltamiseen. Kansainvälisen työn johtajana toimii Elisabet Levy, joka otti vastaan tehtävän runsas pari vuotta sitten.Paikallisen työn johtajana toimii venäläistaustainen Alec Goldberg. Paikallinen työ pyrkii vastaamaan seurakuntien tarpeisiin. Tässä tehtävässään Caspari -keskus on järjestänyt seminaareja pyhäkoulunopettajille ja antanut johtajuuskoulutusta.   Caspari -keskuksen haasteena on kuunnella herkällä korvalla paikallisten seurakuntien toiveita.


Keskus tuottaa myös opetusmateriaalia.  Caspari -keskuksen julkaisut ovat hepreaksi, englanniksi tai vaikkapa venäjäksi.


Israelissa eletään monien vastakohtien maassa. Siksi rakennetaan yhteyksiä eri suuntiin.  Yksi silloista on kristittyjen, juutalaisten ja arabiväestön välillä.  Epäluulot elävät sitkeästi ja pienistäkin askelista eteenpäin kannattaa iloita.


Caspari-keskuksessa järjestetään avoimia luentotilaisuuksia.
AJANKOHTAISTA


MISHKAN – lehti on messiaanisten juutalaisten teologisiin kysymyksiin erikoistunut julkaisu, jota on ilmestynyt vuodesta 1984. Vuodesta 2014 lehti on ilmestynyt verkossa. Lehteä voi tilata 10 USD hinnalla (kaksi numeroa). 


Campari -keskuksella on kaikille avoin erikoiskirjasto, jossa on 7000 nidettä.  Kirjastoon toivotaan käyttäjiä, opiskelijoita, tutkijoita ja muita asiasta kiinnostuneita.


Caspari julkaisi äskettäin Magnus Riskan teoksen The Dead Sea Scrolls and the Study of Scripture.  Jerusalem 2015.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti