keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Pakolaiset haastavat Mekane Yesus kirkon

Etiopian evankelinen Mekane Yesus kirkko kasvaa voimakkaasti. Viime vuoden aikana kirkkoon liittyi yli 400 000 jäsentä. Kirkon jäsenmäärä on yli 7,5  miljoonaa.

Mekane Yesus kirkko on lähettävä kirkko ja lähetti äskettäin kaksi perhettä lähetystyöhön Tsadiin ja Pohjois-Keniaan.  Joitakin lähtijöitä on odottamassa vuoroaan.

Kirkon budjetti on  553.6 miljoonaa birriä ( noin 23,7 milj. euroa) , josta 85 % saadaan omasta maasta ja loput 15% yhteistyökumppaneilta. Tämän budjettirakenteen ulkopuolella on ulkomaisten lähettien työ ja avustushankkeita.  Pohjoismaat Suomen lisäksi ovat vähentäneet maahan suuntautuvia kehitysyhteistyöhankkeitaan. Norjan taloutta heikentää öljyn hinnan lasku.

Etiopiaa ympäröivissä maissa Eritreassa, Somaliassa ja Sudanissa on levottomuuksia, jotka synnyttävät Afrikan sisäisiä pakolaisvirtoja. Etiopiassa ne kohdataan Balen alueella maan keskiosassa ja Gambelassa maan länsiosassa.   

Maailmanlaajassa mittakaavassa köyhänä maana Etiopia on ottanut vastaan runsaasti pakolaisia. Bruttokansantuotteeseen suhteutettuna Etiopia  ottaa voimavaroihinsa nähden eniten pakolaisia maailmassa.  Pakolaisten luvuksi arvioidaan 733 000. Mekane Yesus kirkko etsii omaa paikkaansa, kuinka vastata tähän haasteeseen. Kirkon mahdollisuudet ovat sen jäsenissä ja seurakunnissa ruohonjuuritasolla.


Lähde: 
Tapani Kaitainen CMCR –kokous Addis Abeba  9.-12.2.2016; CMCR 37th Annual Meeting. President´s opening Address Feb.9-12. Addis Abeba Ethiopia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti