keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Maailman uskontotilanne 2014

Tammikuun International Bulletin of Missionary Research -lehti julkaisi vuoden  lähetystilaston, jossa maailma kuvataan yhdellä sivulla numeroina. Tilasto on vuosittain perinne, jonka juuret ulottuvat jo vuosien taakse.

Maailman väkiluku on ylittänyt 7 miljardin ihmisen rajan ja on tilaston mukaan 7 207 460 000.

Maailman uskonnoista suurin on kristinusko, jolla on kannattajia  2 375 619 000. Kristittyjen määrä kasvaa eniten Afrikassa ja Aasiassa. Omassa maanosassamme olemme juuri ja juuri vedenpinnan ylöpuolella kasvun ollessa 0,19%. Eurooppa on jonkinlaisessa hengellisessä ja väestöllisessä kriisissä. Tämä meiltä julkisuudessa jotenkin salataan.

Maailman toiseksi suurin uskonto on islam, jolla on kannattajia yli1,6 miljardia. Islam kasvaa kristinuskoa voimakkaammin.

Maailman väestö muuttaa suuriin kaupunkeihin. Yli miljoonan asukkaan kaupunkeja lasketaan  olevan 528. Muuttoliike maalta kaupunkeihin on viimeisten vuosikymmenien ilmiö, jolle ei näy loppua.

Tilaston tekijät kiinnittävät huomiota maailman köyhien määrään. Nämä ihmiset asuvat slummeissa ja heidän määräkseen lasketaan niinkin paljon kuin 1,1 miljardia. Määrä on viimeisen 40 vuoden aikana kasvanut karkeasti nelinkertaiseksi.

Lähetystyön budjetista tähän työhön kohdistuu alle 10% ja työhön tällä alueella vielä vähemmän. Kristillinen todistus on slummien väestön parissa suhteellisen vähäistä. Lähetystyöntekijäistä yksi 500:sta työskentelee slummeissa asuvan väestön parissa.  Haasteelliseksi työn tekee sekin, että parhaiten näyttää työ menestyvän niillä työtiimeillä, jotka itse asuvat slummissa.


Lähde:  IBMR Jan 2014.

USKONTOTILANNE 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti