keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Vainottujen kristittyjen asialla





International journal  for religious freedom
  ijrf vol 3. 1 /2010



Sain tämän julkaisun Kapkaupungissa Lausannen liikkeen maailmanlähetyksen konferenssissa vajaat kolme vuotta sitten. Lehti on suhteellisen uusi julkaisu, joka keskittyy uskonnonvapauden kysymyksiin teologian ja käytännön kannalta.  Lehden taustalla on instituutti ja saksalainen Etelä-Afrikassa asuva teol tri  Christof Sauer ja prof. Thomas Shirrmacher. Laajempana taustana on mm. World Evangelical Alliancen kristittyjen asemaa eri maissa tarkastelevat verkostot.

Poimin tästä lehdestä vain kaksi artikkelia.

Lehti esittelee vaikeassa asemassa olevia kristittyjä auttavia järjestöjä, joista tällä kertaa muutamalla sivulla esitellään Open Doors - järjestö.  Tämä Suomessakin tunnettu järjestö perustettiin vuonna 1955, jolloin tehtiin ensimmäisiä raamattumatkoja Itä Eurooppaan. Veli Andreaksen kirja ”God´s Smuggler 1967” (suom. Piikkilanka ei pidätä. Uusi tie.) kertoi tämän työn tarinan, joka innoitti muitakin vastaavaan avustustyöhön. 

Open Doors –järjestö muutti strategiaansa jo vuonna 1978, jolloin suuntauduttiin Lähi-itään ja islamin maailmaan. Myöhemmin työ on muuttunut globaalimmaksi. Open Doors haluaa mennä alueille, minne muut eivät mene. Järjestö määrittelee tehtäväkseen raamattu ja avustustyön, joka nousee hengellisistä lähtökohdista. Lisäksi se haluaa olla ”pro Jeesus” liike, joka välttää ottamasta väärällä tavalla ”anti”  kannanottoja.  Muiden vastaavien järjestöjen tavoin Open Doors International haluaa olla vainottujen ääni. Erityispiirteenä on kaksoisrakenne. Järjestöllä on kaksi rakennetta yhden hallituksen ja johtoryhmän alaisuudessa. Toinen on Yhdysvalloissa Kalifornian lakien alaisuudessa ja toinen vastaavasti Alankomaissa.

Lehdessä on julkaistuna  Pohjois Nigerian kriisiä koskeva Kyproksen julistus 2010, jossa viitoitetaan ratkaisuja vaikeaan vaino-ongelmaan Afrikan väkirikkaimmassa maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti