maanantai 8. heinäkuuta 2013

Terveisiä Kansanlähetyspäiviltä

                                Waksioum Idossa puhuu Kansanlähetyspäivien lähetystilaisuudessa. 
                                              Tulkkina toimi Asko   Matikka.

Kuluvan vuoden Kansanlähetyspäiviä saatiin pääosin Kankaanpäässä pitää kaunissa aurinkoisessa säässä.

 Päivien ulkomaisena vieraana oli Etiopian Evankelisen Mekane Yesus -kirkon presidentti Waksioum Idossa. Mekane Yesus kirkossa ei ole piispuutta. Presidentti valitaan jaksoksi kerrallaan ja korkeintaan kahdeksi kaudeksi. Waksioum Idossa seurasi tehtävässään Iteffa Gobelaa, joka luopui tehdätästä viisitisen vuotta sitten.

Mekane Yesus-kirkko on maailman nopeimmin kasvavia luterilaisia kirkkoja ja on ohittanut jäsenmäärässä mm. Suomen ev.lut. kirkon.

Waksioum Idossa on yksi aikamme merkittävimmistä luterilaisten kirkkojen linjanvetäjistä.

 Mekane Yesus -kirkossa tehtiin päätös, jossa torjuttiin yhteys Yhdysvaltojen ev.lut. kirkkoon ja Ruotsin ev.lut. kirkkoon näiden valitta linjan, joka merkitsee homoseksuaalisten suhteiden hyväksymistä kirkossa. Mekane Yesus kirkolle päätös oli kipeä. Kirkon juuret ulottuvat juuri ruotsalaisten aloittamaan lähetystyöhön 1800-luvulla. Kristillinen usko Etiopiassa on tätä vanhempaa ja ulottuu jo 330-luvulle, josta aloitetaan Etiopian ortodoksisen kirkon ajanlasku.

Saapuessaan Eurooppaan Waksioum Idossa kohtasi maanosan, jossa kirkko elää voimakkaan maallistumisen ja liberaalien aatteiden paineissa.  Etiopian Mekane Yesus kirkolla on kokemusta paineista, jotka syntyivät  1970-luvulla marxilaisen vallankumouksen seurauksena. Ihmiset alkoivat tuolloin julistaa, että Jumalaa ei ole. Kirkko kävi vastarintaan, joka merkitsi sen pääsihteerin surmaa ja työntekijöille eripituisia vankeusrangaistuksia.

Hän korosti:

1. Kirkossa ei saa menettää toivoa.
2. Kristittyjen tulee pysyä uskollisena Jumalan sanalle.
3. Kristittyjen tehtävänä on viedä todistus Kristuksesta omalle kansalle.
1 kommentti:

  1. Idossan puhui Kansanlähetyspäivillä mm."Lähetys ja risti" kanavassa, puhe on kuultavissa allaolevasta linkistä Kansanlähetyksen youtube kanavalla.

    http://youtu.be/w92Hr1bVI3Y

    VastaaPoista