lauantai 18. toukokuuta 2013

Ajankohtainen teologia - kuka varoittaa harhaopista?


Ajankohtainen teologia on teologinen lehti, joka julkaisi äskettäin kaksoisnumeron aikamme hengellisistä virtauksista ja niiden taustoista. Lehden yksi kysymys seurakunnillemme on: kuka varoittaa ajoissa ajassamme liikkuvista vääristä opeista?

Lehden mukaan tällä hetkellä tuulee kaikista ovista ja ikkunoista. Seurakunnissamme ei ole aikaa oikealle paimenuudelle, jossa seurakunnasta pidetään hengellisesti ja opillisesti huolta. Hallinto imee mehut.

Käytännössä lehden artikkelit keskittyivät aikamme karismaattisen liikkeen eri ilmiöiden tarkasteluun. Ilmiöitä tarkastellaan artikkeleissa kriittisesti. Sen sijaan oikean karismaattisuuden etsiminen jäänee myöhempiin julkaisuihin. Internetin käyttö on auttanut kaivamaan "jokaisen kiven".

Kristikunnassa ja jo Vanhassa testamentissa harhasta varoittaminen on ollut profeetallinen tehtävä. Varoittajan osa ei ole helppo, koska tavallisesti vain pieni osa laumasta näkee vaaraan. Aina on myös niitä, jotka vähättelevät harhoja tai menevät mukaan. Profeetan osa ei ole helppo. Kannattaa muistella vaikka Jeremian kohtaloa.

Oikein opettamalla toteutuu varoittaminen osittain. Ei kuitenkaan pelkästään. Harhoja on pakko nimetä. Koska opit eivät liiku itsestään, mainitaan myös nimiä ja se tunnetusti kirvelee.


Mistä juuri nyt olisi varoitettava?

Itse varoittaisin väärästä avioliittonäkemyksestä, joka ei ota vakavasti Jumalan luomistyötä ja ihmisyyttä miehenä ja naisena. Avioliittoon kajoamisella on pitkäaikaiset seuraukset yksilöille ja yhteiskunnille. Törmäilyt tällä alueella pilaavat monen nuoren elämän. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jopa körttikansan johtaja on menossa vikasuuntaan. Aikamme tuulet ovat voimakkaita.

Historian oikkuja on, että Venäjä nousee hiljalleen yhdestä ihmiskunnan suurimmasta yhteiskunnallisesta ja ihmistä koskevasta kokeilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti